Bekkenbodemmatjes

Wij worden nog altijd benaderd met vragen over kunststof matjes die gebruikt worden bij operaties bij vrouwen aan een bekkenbodemverzakking/verzakking van blaas, baarmoeder of darmen (ook genoemd: ‘bekkenbodemmatjes’, ‘chirurgische meshes’, ). Deze dienen als extra versteviging, maar kunnen mogelijk zeer ernstige complicaties veroorzaken als pijn, infecties of incontinentie.

Hier vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Heeft u klachten als gevolg van een dergelijke operatie dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen zodat wij de verschillende ervaringen kunnen vergelijken en zo nodig claims tegen de producent(en) kunnen instellen. U kunt dit formulier invullen.

Hier vindt u een interview met minister Schippers van het televisieprogramma Radar van 28 mei 2013 over medische missers in het algemeen en vanaf de 6e minuut over de ondeugdelijke bekkenbodemmatjes in het bijzonder.

Hier kunt u een uitzending van het televisieprogramma Radar over dit onderwerp bekijken van 3 december 2012 en hier vindt u de website van het steunpunt voor slachtoffers.

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen