Dag van de Scheiding: 13 september 2013.

3 September 2013

Dag van de Scheiding

Eén op de drie huwelijken strandt. Het is onder meer daarom dat de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) de ‘Dag van de Scheiding’ heeft ingesteld om op deze wijze de aandacht te vragen voor de grote maatschappelijke gevolgen van echtscheiding en derhalve de noodzaak van een goede begeleiding bij (echt)scheiding. Van der Goen advocaten is aangesloten bij de vFAS en neemt deel aan de ‘Dag van de Scheiding’ op 13 september 2013.

De vFAS

De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Het merendeel van de aangesloten leden is gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator. Een advocaat-scheidingsmediator begeleidt mensen die in onderling overleg de gevolgen van een (echt)scheiding willen regelen gedurende het volledige daartoe te doorlopen proces. Mr. I. Zijlstra en mr. M.M. Strengers van Van der Goen advocaten hebben zowel de specialisatie-opleiding familierecht afgerond en zijn voorts beiden werkzaam als advocaat-scheidingsmediator. Zij hebben een jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk en laten zich voortdurend bijscholen ter zake alle relevante onderwerpen (alimentatie, verdeling, waardering fiscaliteiten, woning, pensioenen, ouderschapsplan, kinderalimentatie, gezag, erkenning, ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing, etc.). Mr. Zijlstra en mr. Strengers kunnen voorts een beroep doen op diverse externe-experts in disciplines waarmee u in geval van (echt)scheiding te maken kunt krijgen (bijvoorbeeld fiscalisten, accountants, waarderingsdeskundigen, etc).

Respectvol uit elkaar

Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. Voor vFAS was dit de aanleiding om jaarlijks rond 15 september landelijk aandacht te vragen voor de noodzaak van deskundige begeleiding van scheidingen. Doel is het verbeteren van het proces rondom een echtscheiding, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Niet voor niets is het motto van de vFAS: ‘scheiden doe je samen’. Sinds 2010 wordt ieder jaar de ‘Dag van de Scheiding’ georganiseerd. Tijdens de dag kunnen via Twitter (#dagvandescheiding) vragen aan vFAS worden gesteld.

Op 13 september 2013 kan iedereen die meer wil weten over het onderwerp ‘scheiden’ voorts terecht bij de deelnemende bij de vFAS aangesloten kantoren. U kunt van 15.00 uur tot 17.30 uur vrijblijvend terecht bij Van der Goen advocaten te Soest. Bezoekers van Van der Goen advocaten worden op deze dag in de gelegenheid gesteld om vrijblijvend kennis te maken met de familierechtadvocaten van Van der Goen. Er kunnen vragen worden gesteld over echtscheiding en over het kantoor en er kan informatie worden verkregen. Het kosteloos ingewonnen advies van de vFAS-advocaat-mediator geeft inzicht in de keuzes en/of gevolgen in specifieke situaties op het gebied van scheiden.

U bent van harte welkom. Mr. Zijlstra en mr. Strengers staan u graag bij en richten zich er op u in staat te stellen uw weg op een goede manier te vervolgen. Zij hanteren daarbij een persoonlijke en betrokken aanpak.

Neem voor meer informatie contact op met mr. M.M. Strengers of mr. I. Zijlstra via telefoonnummer 035-60 150 80 of via info@vandergoen.nl. Wilt u meer informatie over de vFAS en de meerwaarde van een vFAs-advocaat bezoek dan www.verder-online.nl, bel: 070-362 62 15, of stuur een e-mail naar: info@verder-online.nl.