Gratis scheidingscheck tijdens ‘Dag van de Scheiding’

27 augustus 2015

banner-300x250

De laatste jaren is het onderwerp ‘echtscheiden” volop in het nieuws. En dat is niet voor niets, want één op de drie huwelijken strandt, zo blijkt uit de cijfers van het CBS. Het is onder meer daarom dat de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) de ‘Dag van de Scheiding’ heeft ingesteld om op deze wijze de aandacht te vragen voor de grote maatschappelijke gevolgen van echtscheiding en derhalve de noodzaak van een goede begeleiding bij (echt)scheiding. Van der Goen advocaten is aangesloten bij de vFAS en neemt deel aan de ‘Dag van de Scheiding’ op 11 september 2015.

De vFAS

De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Het merendeel van de aangesloten leden is gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator. Een advocaat-scheidingsmediator begeleidt mensen die in onderling overleg de gevolgen van een (echt)scheiding willen regelen gedurende het volledige daartoe te doorlopen proces. Mr. Ineke Zijlstra en mr. Monsé Strengers van Van der Goen advocaten hebben zowel de specialisatie-opleiding familierecht afgerond en zijn voorts beiden werkzaam als advocaat-scheidingsmediator. Zij hebben een jarenlange ervaring in de scheidingspraktijk en laten zich voortdurend bijscholen ter zake alle relevante onderwerpen (alimentatie, verdeling, waardering fiscaliteiten, woning, pensioenen, ouderschapsplan, kinderalimentatie, gezag, erkenning, ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing, etc.). Mr. Zijlstra en mr. Strengers kunnen voorts een beroep doen op diverse externe-experts in disciplines waarmee u in geval van (echt)scheiding te maken kunt krijgen (bijvoorbeeld fiscalisten, accountants, waarderingsdeskundigen, etc.).

Respectvol uit elkaar

Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. Voor vFAS was dit de aanleiding om jaarlijks rond 15 september landelijk aandacht te vragen voor de noodzaak van deskundige begeleiding van scheidingen. Zo hoeft een echtscheiding niet uit te monden in een vechtscheiding. De vFAS pleit ervoor om het proces tijdens en rondom een echtscheiding te verbeteren. Eventuele betrokken kinderen hoeven zo niet de dupe van de scheiding te worden. Het motto van de vFAS is dan ook ‘uit elkaar, met respect voor elkaar’. Sinds 2010 wordt ieder jaar de ‘Dag van de Scheiding’ georganiseerd.

Op 11 september 2015 kan iedereen die meer wil weten over het onderwerp ‘scheiden’ voorts terecht bij de deelnemende bij de vFAS aangesloten kantoren. Bezoekers van Van der Goen advocaten worden op deze dag in de gelegenheid gesteld om vrijblijvend kennis te maken met de familierechtadvocaten van Van der Goen. Er kunnen vragen worden gesteld over echtscheiding en over het kantoor en er kan informatie worden verkregen. Het kosteloos ingewonnen advies van de vFAS-advocaat-mediator geeft inzicht in de keuzes en/of gevolgen in specifieke situaties op het gebied van scheiden. Mr. Zijlstra en mr. Strengers staan u graag bij en richten zich er op u in staat te stellen uw weg op een goede manier te vervolgen. Zij hanteren daarbij een persoonlijke en betrokken aanpak

U bent van harte welkom. Er is zowel ’s morgens als ’s middags een mogelijkheid om vrijblijvend langs te komen. Om ervoor te kunnen zorgen dat iedereen te woord kan worden gestaan, wordt u vriendelijk verzocht om u van te voren aan te melden.

Om u aan te melden of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monsé Strengers of Ineke Zijlstra via telefoonnummer 035-60 150 80 of via m.m.strengers@vandergoen.nl of mr. i.zijlstra@vandergoen.nl.