Herberekening kinderalimentatie? Deel 5

12 oktober 2015

Eerder berichtten wij u ter zake de ontwikkelingen op het terrein van de kinderalimentatie op onze website. Hierbij deel 5 in deze reeks.

De Hoge Raad maakt een einde aan de onzekerheid over de verwerking van het kgb en de aok bij de berekening van kinderalimentatie.

Op 9 oktober 2015 heeft de Hoge Raad de prejudiciële vraag ter zake de verwerking van het kindgebonden budget en de alleenstaande ouderkop in de berekening ter vaststelling van kinderalimentatie – voorgelegd door het Hof Den Bosch – beantwoord. Het kindgebonden budget en de alleenstaande ouderkop dienen niet zoals voorheen volgens de aanbeveling van de Expertgroep (gegrond op de uitlating van de minister), in mindering te worden gebracht op de behoefte van een kind, maar dienen te worden betrokken in de draagkracht van de ontvangende ouder.

Met deze beslissing komt een einde aan een turbulente periode van bijna een jaar, waarin veel discussie bestond over de berekening van kinderalimentatie en waarin het resultaat van een berekening nauw samenhing met de (relatief) bevoegde rechter.

De beslissing van de Hoge Raad kan van substantiële invloed zijn op de hoogte van de kinderalimentatie die u betaalt/ontvangt. Het is daarom raadzaam advies in te winnen voor uw situatie. Daartoe kunt u contact opnemen met onze familierechtspecialisten: mr. Ineke Zijlstra en mr. Monsé Strengers. Zij voorzien u graag van een passend advies.

Wilt u geadviseerd worden over de vraag wat het voorgaande voor uw situatie betekent, neemt u dan gerust contact op met een van onze familierechtspecialisten: mr. Ineke Zijlstra of mr. M.M. Strengers. Zij staan u graag te woord en voorzien u graag van een passend advies.

Lees meer over: , ,