Heupprothesen van DePuy Orthopaedics inc.

Wij behandelen de claims met betrekking tot het terugroepen (recall) van de heupprothesen van DePuy Orthopaedics inc. (een Amerikaans bedrijf, hierna ‘DePuy’)) die op 26 augustus 2010 een vrijwillige recall gedaan heeft betreffende twee soorten heupprotheses (ook wel ‘fietsbel prothese’ genoemd):

1. de ASR XL Acetabular System en
2. de ASR Hip Resurfacing System.

Dit is gebeurd naar aanleiding van (ongepubliceerde) informatie uit 2010 van de National Joint Registry (NJR) van Engeland en Wales. Hieruit bleek dat van nr. 1 ongeveer 13% een voortijdige heroperatie nodig had en van nr. 2: 12%.

De betreffende protheses zijn vanaf juli 2003 op de markt gebracht. Problemen die patiënten melden volgens DePuy bestaan uit: pijn, zwelling en problemen met lopen. Dit kan (volgens DePuy) worden veroorzaakt door:

o Loslating van de prothese;
o Breuk van het bot rond de prothese;
o Dislocatie van de prothese.

DePuy heeft de ziekenhuizen/artsen in Nederland geïnformeerd over deze recall en patiënten worden nu door de behandelend arts opgeroepen voor controle. DePuy heeft aangegeven bereid te zijn de kosten van controle en behandeling van patiënten met deze prothese voor haar rekening te nemen. Wat betreft de aansprakelijkheid moet zowel gekeken worden naar de medische aansprakelijkheid van de arts/het ziekenhuis als naar de aansprakelijkheid van de producent.

Voor de behandeling van deze claims kunt u hier contact opnemen.

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen