Laatste tijd opvallend veel medische missers

Vandaag melden diverse media dat in het Scheper Ziekenhuis te Emmen 14 patiënten met de Ziekte van Hodgkin (lymfeklierkanker) de afgelopen drie jaar een te hoge dosering chemotherapie hebben gekregen.

De laatste tijd worden we opvallend vaak opgeschrikt door berichten in de media over medische missers. Denk aan de sluiting van de cardiologie-afdeling vorige maand in het Ruwaard van Putten ziekenhuis te Spijkenisse, vanwege een opvallend hoog sterftecijfer. Vorig jaar bleken er vijf patiënten in het Scheper Ziekenhuis te zijn overleden na een maagverkleining. En nog steeds loopt de zaak tegen de ex-neuroloog uit het Medisch Spectrum Twente die tientallen patiënten dupeerde door het stellen van onjuiste diagnoses.

Maar ook problemen met medische hulpmiddelen passeren helaas veelvuldig de revue. Denkt u maar aan de inmiddels welbekende problematiek van de metaal-op-metaal heupprothesen (zie hier op deze site), de Nuvaring of de grote problemen die veel vrouwen ondervinden door hun PIP-borstimplantaat. Ook doen zich op grote schaal problemen voor met kunststof bekkenbodem matjes die bij vrouwen geplaatst zijn in verband met verzakkingen van organen in het bekken. Of wat te denken van de onrust begin 2012, toen een groot aantal patiënten met een ICD (een implantaat dat hartpatiënten een interne schok geeft bij een hartstilstand) ter controle werd opgeroepen, omdat een belangrijk onderdeel van dat implantaat veel te snel versleet met het risico op onnodige schokken tot gevolg.

Het leed dat patiënten treft als zij het slachtoffer zijn van een medische fout of een ondeugdelijk medisch hulpmiddel, is vaak heel ingrijpend. Zowel emotioneel als financieel.

Bent u het slachtoffer van een medische fout? Of heeft u te kampen met de gevolgen van een ondeugdelijke prothese of ander medisch hulpmiddel? Graag kijken wij samen met u wat wij voor u kunnen betekenen. Neemt u gerust contact met ons op.

Want to know more?

Please let us know the legal issue(s) you would like some advising on.