Vliegramp Schiphol: Nederlands recht van toepassing, Turkish Airlines aansprakelijk

Van der Goen Advocaten bezit verreweg de meeste ervaring bij het behartigen van belangen van gedupeerden bij vliegrampen. Reeds bij de vliegramp in Tenerife van 27 maart 1977, de grootste die Nederland ooit heeft getroffen, trad hij op voor slachtoffers. Wereldwijde bekendheid verwierf hij bij zijn actie voor de gedupeerden van de Bijlmervliegramp die plaatsvond op 4 oktober 1992.

Bob van der Goen haalde indertijd de hoogste schadeclaim die ooit in Nederland was toegekend bij gelegenheid van de Tenerife-vliegramp en werd sindsdien ingeschakeld bij vrijwel elke luchtramp waarbij Nederlanders betrokken waren. Hiermede is Van der Goen Advocaten het enige Nederlandse kantoor dat beschikt over (internationale) expertise op het gebied van luchtrampen en uitsluitend gekozen heeft voor de kant van gedupeerden en niet bij gelegenheid optreedt voor luchtvaartmaatschappijen en/of verzekeringsmaatschappijen, zodat geen gevaar bestaat voor oneigenlijke belangenverstrengeling. De afgelopen meer dan dertig jaar is Bob van der Goen betrokken geweest bij vele de aandachttrekkende zaken waaronder de Bijlmervliegramp, de legionella-uitbraak in West-Friesland, de zaak van de bereden politie tegen hooligans bij voetbalrellen, de zaak tegen Nina Brink/World Online en de milieuramp in Ivoorkust, waarbij hij steevast voor de gedupeerden optrad.

Wat de vliegramp van Turkish Airlines betreft geldt dat het Nederlandse recht van toepassing is, de zogenaamde lex loci delicti. De luchtvaartmaatschappij (Turkish Airlines) is aansprakelijk voor de schade.

Want to know more?

Please let us know the legal issue(s) you would like some advising on.