Handelsrecht

Handelsrecht

Of het nu gaat om onenigheid over een koop- of huurovereenkomst, een franchisesamenwerking, leveringen of vervoerscontracten, sinds jaar en dag helpen wij het midden- en kleinbedrijf om hiervoor goede oplossingen te vinden. Door procedures te voeren, maar ook door u bij te staan met advies.

Advies over opstellen contracten

Al sinds 1969 zijn wij expert in contractenrecht ofwel verbintenissenrecht. Wij geven u graag advies over contracten en helpen u desgewenst ook bij het opstellen van overeenkomsten. Een overeenkomst die uitsluitend bestaat uit een getekende offerte met de prijs, opleverdatum en een verwijzing naar branchevoorwaarden voldoet vaak niet. Het is zaak heldere contracten te maken en deze regelmatig aan de actuele bedrijfsvoering en nieuwe regelgeving en jurisprudentie aan te passen. Wij kunnen u hierover deskundig adviseren en helpen bij het opstellen van de algemene voorwaarden.

Aanvechten wanprestatie

Als u niet tevreden bent over de wijze waarop een contractpartij haar verbintenissen nakomt, adviseren wij u tijdig juridisch advies in te winnen. Te lang doormodderen kan leiden tot verval van uw rechten. Ook wanneer u overweegt uw prestatie of betaling op te schorten, adviseren wij u eerst contact op te nemen met ons. Anders dan vaak gedacht wordt, is opschorting vanwege tekortkomingen niet altijd toegestaan.

Hulp bij internationale geschillen

Wij adviseren en ondersteunen ook in grensoverschrijdende juridische zaken, waarbij wij gebruikmaken van een uitgebreid internationaal netwerk. Bijvoorbeeld bij het aanpakken van betalingsachterstanden of geschillen over geleverde diensten of producten. In nauw overleg met cliënten zetten wij een strategie uit, waarbij we zo nodig ook lokale advocaten en eventuele andere specialisten, zoals technische deskundigen, accountants, notarissen of deurwaarders inschakelen.

Gratis juridisch spreekuur voor het mkb

Van der Goen Advocaten staat al sinds 1969 pal voor de mkb-ondernemer! Kom langs op ons gratis spreekuur en laat u adviseren over onder meer geschillen, contracten, algemene voorwaarden, IT-recht, intellectueel eigendom, arbeidsrecht of huurrecht. Het spreekuur is elke dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Als u zich van tevoren aanmeldt, weet u zeker dat wij direct tijd voor u hebben.

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen

Gerelateerde nieuwsberichten

Gratis juridisch spreekuur voor het MKB

Van der Goen Advocaten staat al sinds 1969 pal voor de MKB-ondernemer! Kom langs op ons gratis spreekuur en laat u adviseren over onder meer: geschillen, contracten, algemene voorwaarden, IT-recht, intellectuele eigendom, arbeidsrecht of huurrecht. …