Nieuws

Claims/Stint

15 mei 2019

Als specialist groepsclaims produktaansprakelijkheid worden wij benaderd door cliënten met betrekking tot de gevolgen van het gebruik van de Stint. Dat deze gebreken vertoonden staat vast; zo heeft TNO vastgesteld dat de voertuigen de wettelijk vereisten remgedragingen niet haalde, dat het ontbreken van een zitplaats leidt tot veiligheidsrisico’s, dat het loslaten van de zogenaamde nuldraad … lees verder »

LAAT UW BEDRIJF NIET CHANTEREN door ONLINELASTER

29 maart 2019

Tegenwoordig komt het maar al te vaak voor dat personen of bedrijven onder vuur komen te liggen door op internet geplaatste valse beschuldigingen, beledigingen of laster. Als (in Nederland enige) specialist op het gebied van onlinelaster wordt Van der Goen Advocaten vrijwel dagelijks ingeschakeld om hiertegen op te treden. Door social media als Twitter en … lees verder »

De aangifte IB 2018 en (echt-)scheiding

13 maart 2019

Het is weer tijd voor de jaarlijkse belastingaangifte. De overheid doet er veel aan om de belastingplichtige daarbij van dienst te zijn door de aangifte alvast zoveel mogelijk voor u in te vullen. Dat kan zeer behulpzaam zijn, maar: let op! Indien u in 2018 gescheiden bent en in dat jaar een eigen woning had, … lees verder »

Socialmediaincidenten op scholen

12 februari 2019

Er is momenteel veel te doen over ‘socialmediaincidenten’ op scholen. Zo worden leerkrachten bijvoorbeeld stiekem gefilmd en belachelijk gemaakt op social media als ze een keer uit hun vel springen. Ook zijn er door leerlingen filmpjes op social media geplaatst van de veelbesproken ‘nekveldocent’ en de ‘pornodocent’. Voorts worden er steeds vaker memes verspreid waarin docenten of leerlingen worden afgebeeld … lees verder »

Na echtscheiding plaatsen van foto’s van de kinderen op Facebook

6 december 2018

Al sinds de opkomst van het internet is van der Goen Advocaten gespecialiseerd in het doen verwijderen van onrechtmatige content. Wij treden succesvol op tegen alle vormen van onrechtmatige uitingen via internet zoals laster, smaad(schrift), schelden, inbreuken op de persoonlijke levenssfeer, inbreuken op intellectuele eigendom (auteursrecht (copyright), merkenrecht) of beledigingen. Maar hoe zit het als een van de gescheiden ouders, … lees verder »

Europees toezicht medische hulpmiddelen faalt

26 november 2018

Vandaag besteden diverse media aandacht aan het gebrekkige toezicht op de marktintroductie van medische hulpmiddelen, zoals implantaten. Zoals bekend is Van der Goen Advocaten al jaren betrokken bij onder meer de rechtszaken betreffende metaal-op-metaal (MoM) heupprothesen en bekkenbodemmatjes. In 2015 schreef mr. J.J. van der Goen reeds over deze problematiek (zie hieronder).   18 maart … lees verder »

Dag van de Scheiding

31 augustus 2018

Van der Goen advocaten te Soest opent op vrijdag 14 september a.s. haar deuren tijdens de ‘Dag van de Scheiding’. Op deze dag kunnen bezoekers vrijblijvend kennismaken met Monsé Strengers en Ineke Zijlstra, de advocaten en mediators van dit kantoor en meer informatie krijgen over scheiden.  De ‘Dag van de Scheiding’ is door de Nederlandse … lees verder »

Ben jij een superslimme jurist?

31 juli 2018

De Chroom-6 zaak

5 juni 2018

In maart 2015 berichtten wij onderstaande over deze zaak. Inmiddels is het RIVM-rapport verschenen en heeft het ministerie van defensie excuses aangeboden en is een nieuwe schaderegeling van kracht. U kunt zich nog altijd vrijblijvend aanmelden voor een advies of u voor de regeling in aanmerking komt en of wij voor u een volledige schadevergoeding … lees verder »

KENNELS WIE ANDERS EN V.D. VLIEGENDE KIEP

28 mei 2018

Naar aanleiding van de uitzending van het programma Avro Tros Opgelicht van 15 mei 2018 hebben wij tientallen aanmeldingen ontvangen van gedupeerde puppy eigenaren die bij de kennels Wie Anders en V.D. Vliegende kiep een puppy kochten. Uit de uitzending van Avro Tros Opgelicht blijkt dat de Teckel puppy’s die bij deze kennel aangeschaft werden … lees verder »