Belaging

Belaging

Wordt u door iemand gestalkt of wordt u al lange tijd door iemand lastiggevallen op internet? Bij ons bent u aan het juiste adres om dit een halt toe te roepen. Wij behandelen veel zaken waarbij sprake is van herhaaldelijk ongewenst contact. Met succes weten we daders op straffe van een dwangsom tot stoppen te dwingen en online uitingen te laten verwijderen van platforms als Facebook, Google of Instagram.

Optreden tegen stalking, offline én online

Belaging ofwel stalking betekent dat iemand herhaaldelijk inbreuk maakt op de persoonlijke levenssfeer van iemand anders. Dit is niet alleen strafbaar, maar ook civielrechtelijk onrechtmatig. Bij belaging wordt de privacy van het slachtoffer aangetast, met de bedoeling om de persoon angst aan te jagen of iets aan te doen. Denk aan achtervolgen, op hinderlijke wijze contact opnemen, posten bij de woning, bedreigingen, het op bedreigende of lasterlijke wijze benaderen van relaties, familie, collega’s of werkgever of het vernielen van eigendommen.

Wij zijn gespecialiseerd in het optreden tegen alle vormen van stalking, waarbij we ook zeer succesvol zijn in het stoppen van online belaging. Denk onder meer aan het delen of online zetten van intieme foto’s of filmpjes zonder toestemming van de geportretteerde, of de veelvuldige dreiging hiermee. Door het vorderen van IP-gegevens bij internetplatforms of hostingproviders kunnen we bijvoorbeeld de identiteit van een stalker bewijzen. Dat maakt het mogelijk te vorderen dat de stalker alle online uitingen over de cliënt verwijdert. Daarnaast kan de rechter een contact- en gebiedsverbod opleggen en een schadevergoeding voor het slachtoffer toewijzen.

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen

Gerelateerde nieuwsberichten

Slachtoffers van online belaging kunnen zelf iets doen

Er wordt momenteel in de media weer veel bericht over journalisten en politici die een constante stroom bedreigingen te verwerken krijgen via social media terwijl de dader onbestraft blijft. Zoals bijvoorbeeld zaterdag 17 februari jl. …