Gedupeerden Baumgartner & Baumgartner, Telegraaf van 6 mei 2007

Wij treden op voor gedupeerden. Deze kunnen zich zo spoedig mogelijk bij ons melden zodat wij zoveel mogelijk informatie verkrijgen en kunnen trachten de verdwenen gelden te achterhalen.
Bent u ook gedupeerde? Neem dan direct contact met ons op door dit formulier in te sturen o.v.v. ‘Baumgartner’ of bel met Dorine Six van ons kantoor (035 601 50 80).

Hieronder vindt u een selectie van artikelen uit de pers over deze zaak.

 


 

Uit de Telegraaf van zondag 6 mei 2007

’Beleggingsconstructie werk van meesteroplichter’

Tunnelmiljoenen op aan waterbedden

door Martijn Koolhoven
SOEST, zondag
Een nog onbekend aantal beleggers heeft op bizarre wijze naar schatting enige miljoenen euro’s verspeeld.
Terwijl de beleggers was voorgehouden dat ze 12 procent rendement per jaar zouden maken bij o.a. de investering in de aanleg van tunnels in Zwitserland, lijkt het erop dat het geld is weggesluisd via een failliete producent van waterbedden in Winterswijk, de firma Royal Waterlily.
Volgens de advocaat van de gedupeerde beleggers, mr. Bob van der Goen uit Soest, is de constructie het werk van een meesteroplichter.

Zwendelkoning
De Nederlandse beleggers blijken namelijk hun financiele avontuur te zijn aangegaan met zakenman Joost Taverne van de firma Suffisant Trustees nv in Curaçao. Juist in een vorige week verschenen – en in deze krant besproken – onthullend boek wordt Taverne omschreven als de ’tovenaarsleerling’ van de zwendelkoning Robert Jan Doorn. Doorn heeft de afgelopen decennia een spoor van financiële ellende getrokken in beleggingsland. Suffisant Trustees is, zo blijkt uit dit boek, een aan Doorn gelieerde trustmaatschappij onder directie van Joost Taverne.
De beleggers werden de afgelopen jaren telefonisch benaderd met het ’unieke aanbod’ om op hun geïnvesteerd vermogen gegarandeerd vijf jaar lang een rendement van 12 procent te behalen. Aan het einde van de rit zou bovendien het ingelegde geld weer worden uitgekeerd.
Maar de onderneming waarin ze hebben geïnvesteerd, Baumgartner & Baumgartner, gaat de participatie terugbetalen in aandelen Royal Waterlily, dat een failliete waterbeddenfabrikant in Winterswijk blijkt te zijn. Ook blijkt dat de rendementen niet zijn gehaald. Maar gelukkig, zo stelt de beleggingsmaatschappij haar investeerders gerust, is het merendeel van de fondsen belegd in Royal Waterlily.
„Deze oplichters hebben op een ongelooflijke manier misbruik gemaakt van vertrouwen”, zo briest mr. Bob van der Goen, die momenteel de schade inventariseert. „Mijn cliënten zijn gewone mensen.

Ze hebben ieder 10.000 tot wel 150.000 euro geïnvesteerd, vaak ook nog gefinancierd omdat ze het advies kregen de overwaarde van hun huis te investeren. Dan werd hun gezegd: die overwaarde is dood kapitaal. Daar móét je wat mee doen, anders ben je een dief van je eigen portemonnee. En dan komen er de meest prachtige formulieren. Terwijl mijn cliënten merendeels niet hebben deelgenomen op basis van stukken, maar op basis van vertrouwen.”
Volgens Van der Goen is de vennootschap waar zogenaamd in is geïnvesteerd „een lege huls”. De aandelen waar de investeerders straks mogelijk mee worden gecompenseerd zijn volgens de advocaat waardeloos. De gedupeerde investeerders bereiden met hun advocaat een schadeclaim en een aangifte voor.

Zakenman
Zakenman Joost Taverne, grijzend haar, keurig in het pak, wil pas later commentaar geven, maar aan zijn investeerders liet hij volgens mr. Van der Goen eerder deze week weten: „Het komt allemaal goed. Ik ben ook slachtoffer en ik ben de enige die kan zorgen dat er weer geld komt. En als je mij probeert aan te pakken: ík heb helemaal niets…”


Baumgartner & Baumgartner Finance Corporation N.V. te Curaçao heeft klanten benaderd met een aanbieding genaamd Baumgartner 12,7% Optional Convertible Obligation Fund. De looptijd van de obligaties was 5 jaar, de openingsdatum was 1 april 2001.
Participanten werd een maandelijks rendement in het vooruitzicht gesteld. Maar niet alleen bleef dit rendement in de meeste gevallen uit, ook is met het passeren van de einddatum (31 maart 2006) de beloofde uitbetaling in geld, dan wel aandelen achterwege gebleven. Baumgartner geeft bij vragen over deze gang van zaken niet thuis.


Lees hier een artikel in het Antilliaans Dagblad over deze zaak.


Wij treden op voor gedupeerden. Deze kunnen zich zo spoedig mogelijk bij ons melden zodat wij zoveel mogelijk informatie verkrijgen en kunnen trachten de verdwenen gelden te achterhalen.
Bent u ook gedupeerde? Neem dan direct contact met ons op door dit formulier in te sturen o.v.v. ‘Baumgartner’ of bel met Dorine Six van ons kantoor (035 601 50 80).

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen