Laat uw bedrijf niet chanteren middels online laster!

Tegenwoordig is het helaas niet ongebruikelijk dat mensen of bedrijven onder vuur komen te liggen door op internet geplaatste onjuiste beschuldigingen, beledigingen of onwaarheden. Wij worden hiervoor dagelijks ingeschakeld. Door social media als Twitter en Facebook, maar ook door Google-reviews of adwords, blogs en vlogs is het voor mensen gemakkelijk om hun mening te uiten over een bedrijf, ongeacht of deze mening gestoeld is op de waarheid of niet. Uiteraard is het toegestaan kritische berichten over een onderneming of ondernemer te publiceren, maar helaas gaan mensen maar al te vaak hierin (veel) te ver en dan is het al snel onrechtmatig. Vaak zijn de genoemde berichten op internet onjuist, onvolledig, beledigend, bedreigend of anderszins schadelijk. Door het succes van een vlog op bijvoorbeeld YouTube krijgen bedrijven ook steeds vaker te maken met filmpjes met een lasterlijke inhoud. Bij succesvolle vloggers kan een lasterlijke vlog al binnen korte tijd duizenden keren zijn bekeken en bovendien vervolgens weer evenzo vaak gedeeld via o.m. Facebook, waardoor de reputatieschade voor uw bedrijf groot kan zijn. Maar ook door lasterlijke geschreven tekst, afbeeldingen, foto’s en video’s of commentaar (comments) bij een bericht op internet, kan uw goede naam geschaad worden. Deze negatieve berichten duiken dan ook weer op bij het zoeken op uw bedrijfsnaam op internet, via bijvoorbeeld Google.

Er zijn zelfs klanten die dreigen met het publiceren van hun negatieve ‘mening’ door uw bedrijf bijvoorbeeld op social media in een kwaad daglicht te stellen (bijvoorbeeld op Facebook, Twitter, fora over de betreffende branche, zelfs speciaal opgezette websites met vaak in de domeinnaam de betreffende bedrijfsnaam met een woord als ‘oplichters’) om op die manier hun zin te krijgen. Maar u hoeft u gelukkig niet te laten chanteren.

Van der Goen advocaten treedt al sinds de opkomst van het internet succesvol op tegen online chantage, laster en overige onrechtmatige online-uitingen in het bijzonder voor bedrijven. Daarbij maakt het niet uit of u een grote beursgenoteerde onderneming hebt, een eenmanszaak, kliniek of (web)winkel, op het moment dat er op internet leugens over uw bedrijf worden gepubliceerd en verspreid, is het belangrijk daar zo snel mogelijk iets aan te doen om verdere schade te voorkomen of te beperken. Ons kantoor heeft ruime ervaring met het ondersteunen van zowel particulieren als bedrijven op dit gebied. Wij zorgen er met succes voor dat lasterlijke inhoud op internet voor u en uw onderneming wordt weggehaald en de dader(s) zo nodig worden opgespoord en aangepakt.

Heeft u met online laster of chantage te maken? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies.

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen