René Van den Berg

Bent u ook gedupeerde inzake René van den Berg?

Zoals u in de pers hebt kunnen lezen zijn wij doende vermogensbestanddelen te achterhalen waar de curator niet aan kan komen. Wij richten ons op de ’rayonhoofden’ die geld binnenhaalden voor René van den Berg. Deze worden door ons aansprakelijk gesteld.

In verband met de betrokkenheid van Intervaluta of Intereffekt – die wij inmiddels eveneens aansprakelijk hebben gesteld – bij deze zaak, verzoeken wij u de volgende vragen te beantwoorden door dit vragenformulier in te sturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uit de Volkskrant van 3 november 2005 [1,3 MB]


Uit De Telegraaf van 30 oktober 2005:

’Tennisgoeroe was de directeur van úw firma’

door Bert Huisjes

AMSTERDAM, zondag

De vermogensbeheerder Intervaluta is aansprakelijk gesteld voor de 125 miljoen euro die de Hilversumse wonderbelegger en ex-directeur René van den Berg heeft zoekgemaakt. De advocaat mr. B. van der Goen heeft de aanval op het bedrijf geopend namens ’enkele honderden’ beleggers.
Volgens de advocaat is Intervaluta „volledig verantwoordelijk” voor het verdwijnen van het ingelegde geld. Een deel van de beleggers verkeerde in de veronderstelling dat hun geld via deze vermogensbeheerder was belegd. Van den Berg was van februari 1996 tot maart 2005 directeur van dit bedrijf, dat een van de grootste zelfstandige spelers is in de internationale valutahandel.
In die periode haalde hij bijna 1500, merendeels Gooise, beleggers die hij torenhoge rendementen beloofde. De tennisgoeroe Van den Berg werd in juni failliet verklaard en zit al twee maanden vast. Tegen hem is een strafrechtelijk onderzoek gaande wegens beleggingsfraude. Van de verdwenen 125 miljoen euro is slechts een fractie getraceerd door de curator.
Van der Goen stelt Intervaluta aansprakelijk, in navolging van een juridische procedure tegen negen rayonhoofden. Die haalden voor Van den Berg beleggers binnen. Van der Goen schrijft in een sommatie aan de vermogensbeheerder: „Cliënten werden meermalen ontvangen op uw kantoor in Joure… Cliënten werden verwezen naar uw website… Bij telefonische navraag bij uw medewerkers werd bevestigd dat Van den Berg bij u werkzaam was.”

Geronseld

Volgens de advocaat werden ook beleggers geronseld op bijeenkomsten die werden georganiseerd onder de vlag van Intervaluta, onder meer in kasteel De Hooge Vuursche in Baarn. „Al zijn de contracten uiteindelijk ondertekend door Van den Berg”, aldus de advocaat. „De klanten mochten daardoor aannemen dat zij zaken deden met het bedrijf.

Uit het onderzoek komt naar voren dat tussenpersonen eveneens schermden met de naam Intervaluta. Het kantoor bevestigde ook hun betrokkenheid bij het bedrijf, aldus Van der Goen. Dat gold onder meer voor een tussenpersoon uit Amersfoort en voor een uit Amstelveen. „Zij waren kind aan huis in het kantoor in Joure. Daarmee is betrouwbaarheid opgewekt, en daar is het bedrijf ten volle voor verantwoordelijk”, aldus de advocaat.
Intervaluta liet eerder weten dat zij het contact met hun directeur René van den Berg in februari onmiddellijk heeft verbroken. Toen zou zijn ontdekt dat de Hilversummer naast het bedrijf ’eigen activiteiten’ had ontwikkeld. Ook had de Autoriteit Financiële Markten een onderzoek naar hem ingesteld.

De advocaat denkt dat bij de vermogensbeheerder „voldoende geld” aanwezig is om de gedupeerden schadeloos te stellen.
De directeur van Intervaluta, Wijtze Riemersma, gaf vrijdag geen reactie op de claim van de beleggers. De wonderbelegger houdt nog steeds vol dat hem niets te verwijten valt

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen