Spuitje met de kerst?

Uit De Telegraaf van 5 december 2008:

SPUITJE MET DE KERST?

“Volgens de Gemeente Laarbeek past het Dierenthuis, waar honderden katten en honden die nergens anders terecht kunnen worden opgevangen, niet in het bestemmingsplan. Want: het is geen pension omdat de dieren daar tot hun dood toe blijven. Dus zouden alle dieren voor de Kerst weg moeten zijn. Alice van Duijn van Dierenthuis: “We geven ons geld liever uit aan de dieren dan aan juridische procedures, maar het is niet anders.” Volgens B. van der Goen, advocaat van de stichting, is de Raad van State de volgende stap.”

Inmiddels is hoger beroep ingesteld tegen de betrokken uitspraak van de Rechtbank alsmede een kort geding aangespannen.

Op 12 december jl. is deze zaak in de Tweede Kamer behandeld. Er is brede steun voor Dierenthuis. Ongekend veel burgers hebben gereageerd op wat dreigt te gebeuren, de mailboxen van de Kamerleden werden overstroomd met reacties. Dinsdag 16 december zal minister Verburg de Kamer antwoord geven op alle ingediende moties.

De Gemeente Laarbeek doet het op haar website voorkomen alsof Dierenthuis niet bereid is tot een gesprek omtrent geschikte locaties. Dit is in strijd met de waarheid: de Gemeente is met geen enkel aanvaardbaar alternatief gekomen. De Gemeente zegt de belangen zorgvuldig te hebben afgewogen. Kennelijk heeft het leven en het welzijn van honderden dieren die nergens anders terecht kunnen geen enkel gewicht in de schaal gelegd.

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen