Uit de pers in de afgelopen week:

Uit de pers in de afgelopen week:

De Telegraaf van 24 november 2004 en het Haarlems Dagblad 24 november 2004 betreffende de zaak Wim de W., De Telegraaf van zaterdag 27 november 2004 betreffende Ryan Boers tegen Erasmus Medisch Centrum

De Telegraaf van 24 november 2004

EIS 5 JAAR NA MISBRUIK IN GAMBIA

(…)

“Advocaat mr. B.v an der Goen, die jarenlang ervaring heeft in Gambia, signaleerde echter “de schipbreuk van een multiculturele strafzaak”, omdat politie en justitie, die er al sinds 1998 mee doende zijn geweest, zich onvoldoende hebben gerealiseerd “hoe ongelooflijk men daar kan liegen”.

Liegen tegen niet-moslims is in bepaalde kringen geoorloofd, zoals stelen van blanken er als “de wil van Allah” geldt, zei hij. “Je mag daar alles zeggen als het om een tegenstander gaat.” Volgens Van der Goen heeft hij “in zijn naïviteit” gedacht in een islamitisch Afrikaans land zaken te kunnen doen zonder protectie: dan word je gechanteerd.”

Haarlems Dagblad 24 november 2004

RIJKE EN SUCCESVOLLE DE WIT SLACHTOFFER VAN MOSLIMCOMPLOT

ADVOCAAT VEEGT DE VLOER AAN MET RECHERCHEONDERZOEK

Politie en justitie hebben geen flauw benul van de Afrikaanse moslimcultuur, waarin het beschuldigen en bestelen van een christen niet als verwerpelijk geldt. Dat stelde de advocaat van Wim de Wit gisteren in de rechtszaal. Hij is er van overtuigd dat de beschuldigingen tegen zijn cliënt uit de lucht zijn gegrepen.
Volgens de advocaat hebben de rijkdom en het zakelijk succes van De Wit in het primitieve Afrikaanse land jaloezie gewekt. Hij overhandigde de rechtbank gisteren een schriftelijke getuigenis van een Nederlandse verpleegkundige die lange tijd in Bakou heeft gewoond. Zij stelt dat de eigenaar van de grond waarop De Wit zijn pension bouwde, heeft gezworen de Nederlander te gronde te richten. Hij zou tegen haar hebben gezegd: “Ik ben twee keer in Mekka geweest en ben mijlenver boven een christen verheven. Of ik nu gelijk heb of niet, ik zal hem zijn geld afpakken. Ik ken genoeg mensen die valse verklaringen tegen hem willen afleggen.”

Alle aangiften en getuigenverklaringen zijn volgens de advocaat dan ook gekocht door deze boosaardige man, die ook over de nodige contacten bij de Gambiaanse politie zou beschikken.

(…)

Volgens Van der Goen heeft het OM geen poot om op te staan, aangezien twee van de drie kroongetuigen hun beschuldigingen inmiddels hebben ingetrokken.

In de zaak van Ryan Boers tegen Erasmus Medisch Centrum treden wij op voor het slachtoffer van een medische fout. Uit De Telegraaf van zaterdag 27 november 2004:

“het ziekenhuis luistert niet naar ons, het weigert aansprakelijkheid te erkennen. Zó hard en zo kil.”

Advocaat mr. B. van der Goen uit Soest staat het echtpaar Boers juridisch terzijde. Hij gebruikt woorden als “schandelijk” en “belachelijk!” om de handelswijze van het Erasmus MC te typeren en overweegt de kwestie voor het Medisch Tuchtcollege te brengen. De ouders denken daar nog over na. De medisch adviseur van Van der Goen, prof. dr. B. Smalhout, de Utrechtse anesthesioloog, heeft de dood van Ryan Boers nader geanalyseerd en spreekt van een “grote verpleegkundige omissie”, waardoor het onwel worden van de jongen niet op tijd is opgemerkt.”Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen