24 Mei in Venlo: INVENTARISATIE MISSTANDEN VOGELPEST

Wat is er misgegaan sinds het uitbreken van de vogelpest? Hadden de kippen gevaccineerd kunnen worden en waarom gebruikte het ministrie van Landbouw geen diervriendelijkere dodingmethoden? Moesten de hobbydieren worden gedood en is de overheid daarbij zorgvuldig te werk gegaan? De Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren, Varkens in Nood en de Nederlandse Belangenvereniging van HobbyDierhouders organiseren aanstaande zaterdag in De Maaspoort in Venlo een inventarisatie van alles wat mis ging. Tijdens de bijeenkomst, die vrij toegankelijk is, komen zowel deskundigen als betrokkenen aan het woord.

Aan de hand van vier agendapunten worden zowel de misstanden bij de productiekippen als bij de hobbykippen onder de loep genomen; ieder onderwerp wordt ingeleid door een deskundige spreker. Daarna is er ruim gelegenheid om de misstanden met persoonlijke voorbeelden te verduidelijken. Als afsluiting wordt bekeken in hoeverre de besproken praktijken naar een juridische aanklacht tegen het ministerie te vertalen zijn.

De agenda van de middag luidt als volgt (onder voorbehoud):

1. De vogelpest (omvang, mogelijkheden vaccinatie)

ingeleid door Prof. Dr. Arjan Stegeman (hoogleraar Epidemiologie van Infectieziekten aan de faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Utrecht)

2. Ruimingmethoden

ingeleid door Dr. Bert Lambooij (ID-Lelystad, onderzoeker dodingmethoden)

3. Hobbydieren

ingeleid door Jinke Hesterman (voorzitster Nederlandse Belangenvereniging van HobbyDierhouders)

4. (Juridische) Conclusies

Is het mogelijk deze misstanden te vertalen naar een juridische aanklacht tegen het ministerie? ingeleid door Mr Bob van der Goen (Advocaat)

De bijeenkomst wordt voorgezeten door Mr. Eugenie de Bordes (juriste en werkzaam aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht).
Naast deze deskundigen zal de bijeenkomst worden bezocht door vele hobbydierhouders (wiens huisdieren door de overheid zijn gedood) en dierenartsen die weigeren aan het doden van gezonde dieren mee te werken (waaronder J. van Bers).

De bijeenkomst begint om 12.00 uur (geplande eindtijd 15.00 uur) en wordt gehouden in Theater/Congrescentrum De Maaspoort (Oude Markt 30 Venlo)

Klik hier voor meer informatie betreffende deze zaak.

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen