. CLAIMS AMAZON.COM .

Amazon.com bracht in februari vorig jaar convertible Eurobonds (converteerbare eurolening) uit voor een totaalbedrag van 690 miljoen Euro via de investmentbanken Morgan Stanley Dean Witter en Crédit Suisse First Boston. Deze “notes” zijn tot het eind van de looptijd inwisselbaar in aandelen Amazon.com tegen een initiële conversieprijs van 104,947 Euro per aandeel.

In de prospectus werd vermeld dat Amazon.com belangen zou nemen in een viertal bedrijven (Greenlight.com, Drugstore.com, Audible Inc en Living.com) waardoor over een periode van enkele jaren 663 miljoen dollar aan ontvangsten zou worden gegenereerd om de zwakke liquiditeitspositie van Amazon.com enigszins op te vijzelen. Hierbij werd verzwegen dat deze ontvangsten niet in geld zouden worden uitgekeerd, doch in aandelen in deze (niet bepaald succesvolle) bedrijven die inmiddels niet veel meer waard zijn.

Daarnaast speelt de kwestie dat op 9 maart 2001 bekend werd gemaakt dat Jeff Bezos, de CEO van Amazon.com, 800.000 aandelen verkocht enkele dagen voor de bekendmaking van een negatief rapport van een financieel analist, waarvan Amazon.com een concept had ontvangen. Sindsdien is de koers van de aandelen gedaald van $ 85 naar $ 14.

In deze zaak werkt Van der Goen advocaten nauw samen met een van de grootste advocatenkantoren gespecialiseerd op dit gebied gevestigd te New York. In bovengenoemde zaak is reeds met betrekking tot aandelen Amazon.com een claim ingediend (bezitters van grote pakketten kunnen zich nog aanmelden) In de zaak betreffende de convertible Eurobonds is een claim in voorbereiding. Indien u zich wilt aanmelden of indien u meer informatie wenst, kunt u dit formulier inzenden (bellen of faxen kan natuurlijk ook).

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen