Nabestaanden woest op Tripoli

Van de Telegraaf website van 4 november 2010:

Nabestaanden woest op Tripoli door Ronald Veerman

AMSTERDAMEen groep nabestaanden van de vliegramp in Tripoli is woedend op de Libische regering, die zich al een half jaar volledig in stilzwijgen hult over de toedracht van het verschrikkelijke ongeluk.
„Vlak na de ramp zijn de familieleden in Libië ontvangen, maar sindsdien is echt sprake van een doodse stilte. En dat is onacceptabel. Daarom eisen we openheid”, aldus Bob van der Goen van het gelijknamige advocatenkantoor, die de belangen van een tiental cliënten en slachtoffers behartigt.


Foto: Rias Immink

„Daaronder zijn kinderen die hun ouders hebben verloren en ook een gezin waarvan de kostwinner is omgekomen. Naast een forse financiële vergoeding hebben ze vooral ook recht op duidelijkheid. Dat is van groot belang voor de rouwverwerking”, zo stelt de jurist.


Foto: EPA

Op 12 mei kwamen bij de vreselijke ramp 103 passagiers, waaronder 70 Nederlanders, om. Volgens Van der Goen is sindsdien via officiële kanalen helemaal niets meer meegedeeld. De nabestaanden pikken dit nu niet langer en hebben de maatschappij en de Libische overheid gesommeerd om uiterlijk binnen twee weken – exact een half jaar na de ramp – duidelijkheid te verschaffen.

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen