‘Ook claims voor bestuursleden wonderbelegger Van den Berg’

Uit de Telegraaf van 17 januari 2006:

door Bert Huisjes

SOEST, dinsdag

Wonderbelegger René van den Berg dreigt in zijn val drie andere zakenmannen mee te slepen. Gedupeerden van de Hilversummer hebben de bestuursleden van het beleggingsbedrijf Intervaluta met hun privé-vermogen aansprakelijk gesteld voor de tientallen miljoenen euro’s die zijn verdwenen.

De beleggers legden geld in bij Van den Berg, toen deze directeur was van het bedrijf in het Friese Joure. Zij meenden zaken te doen met Intervaluta, tot voor kort een van de grote Nederlandse spelers op de valutamarkt.

De directie liet eind vorig jaar het bedrijf ter ziele gaan, na het bekend worden van de beleggingsaffaire en de strafzaak die daar op volgde. Het bedrijf was te zeer beschadigd om nog voort te bestaan.

De advocaat van de beleggers, mr. Bob van der Goen uit Soest, stelde gisteren twee van de commissarissen – S. Wijma en G. Kroon – alsook de directeur W. Riemersma van Intervaluta hoofdelijk aansprakelijk. Zij dreigen privé met hun geld en bezittingen het schip in te gaan met Van den Berg.

De commissarissen zijn verantwoordelijk, aldus Van der Goen, omdat zij waren aangesteld om toezicht te houden op de directie, waarin Van den Berg zat. De mededirecteur is volgens hem medeplichtig, omdat hij zich bij de beleggers steeds samen met Van den Berg presenteerde.

De wonderbelegger vertrok vorig jaar bij het bedrijf, toen de autoriteiten er lucht van kregen dat hij bij particulieren grote sommen geld inde met de belofte van torenhoge rendementen. Na zijn faillissement, in juni, bleek 127 miljoen euro zoek, voornamelijk spaargeld van Gooise rijken.

De curator van de failliete Van den Berg, A. van Hees, is eveneens geld op het spoor voor de gedupeerden. Volgens hem is een kleine groep vrienden van Van den Berg verrijkt met 38 miljoen euro, terwijl de grote groep van beleggers geld kwijtraakte. Dat geld is onrechtmatig verkregen, denkt de curator. De vrienden kunnen een terugvordering verwachten.


Vanaf vrijdag 27 januari 2006 treft u op deze site een verslag aan betreffende de voortgang van deze zaak.


Voor meer informatie over deze zaak klikt u hier.


Bent u ook gedupeerde?

Voor nadere informatie kunt u dit formulier insturen wij nemen dan spoedig contact met u op. U kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen. Vraag naar Dorine Six (035-6015080).


Uit de Telegraaf van 17 januari 2006 [78 kB]

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen