Wrang detail voor gedupeerden ’Lekker Leven’

Uit De Telegraaf van 8 juni 2006

Natasja Z. shopte er lustig op los

door Martijn Koolhoven

HOENSBROEK, donderdag
Particulieren die hun hypotheek hebben overgesloten bij ’Lekker Leven Hypotheken’ om daarmee de overwaarde van hun woning te kunnen beleggen, hebben daarmee onbedoeld, mogelijk jarenlang, de spilzucht gefinancierd van de Russische Natasja Z. (42).
Natasja, vrouw van de afgelopen maart gearresteerde Lekker Leven-directeur Frans L. (41), stond in haar Limburgse woonplaats Hoensbroek jarenlang bekend als de ’Limburgse tsarina’. Geld leek voor deze Russische ’alleenheerser’ geen rol te spelen.
Volgens diverse verklaringen die in de zaak van Lekker Leven zijn afgelegd, viel ze in de Limburgse gemeente op omdat ze met geld smeet. „Ze hing de mooie madame uit”, zo luidt één van de verklaringen. En zoals het er nu naar uitziet gebeurde dat met het geld van particulieren die de vrijgekomen overwaarde van hun huis op advies van Lekker Leven hadden gestoken in „aantrekkelijke beleggingsproducten” van de firma.

Borgsom

Volgens de advocaat van de gedupeerde beleggers, advocaat mr. Bob van der Goen uit Soest, vertoont hun verhaal grote overeenkomsten met de geruchtmakende zaak van de Hilversumse beleggingsgoochelaar René van den Berg. Frans L., die sinds maart vastzit in België, dreigt op borgsom van €25.000 op vrije voeten te komen.
Van der Goen heeft hiertegen krachtig geprotesteerd bij de Belgische en Nederlandse justitie, die ook een onderzoek heeft lopen tegen Lekker Leven Hypotheken. Van der Goen vreest dat indien de directeur wordt vrijgelaten, hij met de noorderzon vertrekt.
De advocaat heeft overigens ook verschillende tussenpersonen op de korrel, omdat ze volgens hem hadden behoren te onderzoeken welk product ze aan de man brachten. Van der Goen overweegt hen mede aansprakelijk te stellen.
Twee ondernemingen van Frans L. zijn inmiddels failliet verklaard. Het gaat om Assurantiewacht NL CV en de firma Brightstar Nederland BV.

Wilt u meer informatie?

Wij vernemen graag met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen